Stacks Image p130928_n128997
  • hezebrink huiskamer foyer
  • duikboot bowling
  • duikboot bowling
  • duikboot bowling

Biljarten

Stacks Image 1440204

Iedere maandagmiddag kan er in het steunpunt de Hezebrink worden gebiljart vanaf 14.00 uur. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze activiteit.

Buurtkoffie

SWOE samen koffie drinken

De buurtkoffie (voorheen noemde men dit koffie-inloop) is één van de activiteiten die wordt georganiseerd door vrijwilligers van Koppel-Swoe in het steunpunt de Hezebrink. Het programma varieert onder andere met een gastspreker of een (creatieve) activiteit. Iedereen is van harte welkom om naar de buurtkoffie te komen. Deze vindt plaats in de even weken op vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, men betaalt alleen voor een consumptie.

Computerspreekuur

SWOE computer spreekuur

In steunpunt de Hezebrink is er een inloop spreekuur voor mensen die vragen hebben over het gebruik van hun computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Het spreekuur vindt plaatst op de derde dinsdag van de maand van 14.30 tot 16.00 uur, tegelijkertijd met de opening van de bibliotheek. Er is tijdens het spreekuur een deskundige vrijwilliger aanwezig die vragen kan beantwoorden en ondersteuning kan bieden in het gebruik van de verschillende apparaten. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Handwerken

Iedereen die van handwerken houdt is van harte welkom om deel te nemen aan de handwerkgroep van Koppel-Swoe. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag in de oneven weken van 14:00 tot 16.00 uur in dorpssteunpunt de Hezebrink aan de Ds. van Rhijnstraat 69 in Emst.

Kaarten maken

Op dinsdagmiddag in de even weken kunnen er kaarten gemaakt worden in steunpunt de Hezebrink van 14:00 tot 16:00 uur.

Kaartmiddag

SWOE klaverjassen

Iedere maandagmiddag kan er van 13.30 tot 16.00 uur gekaart worden in steunpunt de Hezebrink. Belangstellenden kunnen meedoen aan kruisjassen of jokeren. Opgave is niet nodig, men kan zo binnen komen lopen in het steunpunt.

Koersbal

SWOE koersballen

Koersbal is een van de meest bekende zaalbalspelen voor senioren. Dit spel wordt meestal gespeeld tussen twee paren die ieder om beurten een koersbal mogen “rollen” naar een eerder weggeworpen wit klein balletje (jack genaamd). Hoe dichter bij de jack hoe meer punten er te verdienen zijn. De koersballen (4 per paar) zijn ovaal en hebben het zwaartepunt aan één kant. Alhoewel het spel heel eenvoudig lijkt lukt het meestal pas na enige oefening om de koersbal goed over de baan te spelen. Het spel wordt gespeeld op een groene vilten mat van ca. 8 meter lengte.
Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend bij deze activiteit te komen kijken. In Emst wordt er koersbal gespeeld op de woensdagmiddag in de oneven weken van 14.00 tot 16.00 uur in steunpunt de Hezebrink.

Netbal

SWOE netbal

Kom eens kennismaken met het netballen in de Hezebrink in Emst. Deze balsport wordt al enige jaren met veel enthousiasme gespeeld. Het spel is eenvoudig aan te leren. Enthousiasme is belangrijker dan een sportachtergrond. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend bij deze groep te komen kijken. Netbal wordt gespeeld op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur in steunpunt de Hezebrink. Deelname is gratis, men betaalt alleen voor zijn consumptie.

Samen eten - buffet

SWOE buffet

Voor iedereen die het gezellig vindt om samen met anderen te eten is er één keer per maand een buffet in het dorpssteunpunt de Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst. Het buffet vindt eens per maand plaats op donderdag en start om 12.00 uur.
Het buffet wordt verzorgd door Bouwmeester Buitengewoon Vers uit Vaassen en iedere maand is er een ander buffet. Vrijwilligers van Koppel-Swoe zijn op tijd aanwezig om de tafels te dekken en mensen te helpen bij het opscheppen van het eten. Ook schenken zij, indien gewenst, een drankje in. Belangstellenden die willen deelnemen kunnen zich telefonisch aanmelden bij Gerrit en Jannie Brummel 0578-661796 of 06-10171715. Deelname aan het buffet kost € 10,00 per persoon exclusief drankjes.

Sjoelen

SWOE sjoelen

In de even weken wordt er op zaterdagmiddag een sjoelmiddag georganiseerd door vrijwilligers van Koppel-Swoe van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen die dat leuk vindt is van harte welkom! Het sjoelen begint om 14.00 uur en iedereen is welkom om mee te doen. Opgave is niet nodig, men kan zo binnen komen lopen in het steunpunt.

ZitFit!

SWOE activiteiten

ZitFit wordt georganiseerd door Koppel-Swoe in samenwerking met sportvereniging SVA uit Emst. ZitFit is bewegen op de stoel. Kun je niet lang staan of heb je last om je evenwicht te houden dan kun je meedoen met ZitFit. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Doel van ZitFit is deelnemers sterker en fitter te maken. Dat helpt de deelnemers in het dagelijks leven. Naast het fysieke aspect is het ook een sociaal gebeuren. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.
ZitFit vindt plaats op woensdagochtend van 10.00 tot 10.45 uur en wordt met veel enthousiasme gegeven door Leontien Mensink.

Tienergroep

Iedere vrijdagmiddag is er van 16.00 tot 17.00 uur tienergroep in het jeugdhonk van de Hezebrink.

Open inloop voor jongeren

Iedere vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur open inloop voor jongeren in het jeugdhonk van de Hezebrink.

Informatie

Voor informatie kan men terecht bij: Koppel-Swoe, telefonisch bereikbaar op nummer 0578-676767. Contactpersoon is Karien van den Berg. Of via de e-mail k.vandenberg@koppelswoe.nl.

Ga voor meer informatie naar de website van Koppel-Swoe

SWOE fietsen met ouderen
SWOE klootschieten
SWOE bloemschikken
SWOE filmavond
SWOE bloemschikken kerststukjes
SWOE samen zingen
SWOE bingo
SWOE wandelen
SWOE volleybal
SWOE blijven bewegen